2021-04-05

Žema atraminė sienutė iš akmenų

Pasitaiko sodinių idėjų, kurios ateina netikėtai. Panaikinus šiaurinėje namo pusėje buvusį kiek paaukštintą gėlyną, liko nedidelis aukščių skirtumas. Pirma mintis - padaryti tolygų nuolydį ir užsėti žolę. Vis tik ilgainiui ši mintis ėmė nebepatikti ir netikėtai kilo žemos atraminės sienutės iš akmenų idėja. Juolab, kad kaip tik pakankamas kiekis riedulių pūpsojo be paskirties savame kieme.

Darbas iš tiesų nesudėtingas, lengvai įgyvendinamas per pusdienį-dieną. Priemonių tereikėjo minimaliai: žemo vežimaičio be rėmo, idant būtų lengva užridenti ir atsivežti akmenis, bei kastuvo.

Pirmasis žingsnis - sienutės pakraščio linijos pasižymėjimas-suformavimas. Rinkausi platų puslankį, kuris dalinai atkartoja netoliese esančio geltonai-mėlyno gėlyno "S" formos linijas.

Vėliau atėjo akmenų eilė. Riedulius rinkausi tokio dydžio, kuriuos galiu paridenti, stumtelėti  ar minimaliai kilstelėti vieną kraštą. To visiškai pakanka akmenį įtaisyti paskirties vietoje. Plokštesnę akmenų pusę atsukau į viršų.

Ties centrine puslankio dalimi atraminė sienutė vos aukštėlesnė, į pakraščius aukštis mažėja. Sėti veją planuoju iš abiejų sienutės pusių, tad nusimatantis priežiūros darbas - su benzininiu ar akumuliatoriniu dalgiu ("trimeriu") apipjauti pakraščius.


1 komentaras:

  1. Taip ir prašosi gėlyno ta išdirbta zemė:) Mes turim atraminę sienelę sumurytą iš akmenų, tai labai nepatogu žolę pjaut- tiek viršuj, tiek apacioj, manau prisidaret papildomo darbo...

    AtsakytiPanaikinti